tirsdag 24. august 2010

I-kullet, født 27.juni 2010

Endelig  etter fire år uten valper, ble det på kennel Great Stardust født Tibetansk spaniel-valper, 1 tispe og 3 hanner, søndag 27.juni 2010.Foreldrene er Great Stardust's Fum-Al-Samakah og Great Stardust's Gemini (Mini).

Samakah og "Min"i bor under samme tak, og der bor også valpenes farmor, Adhara, og oldemor, Petrine.
Kullet var svært etterlengtet.
Dette kullet har en helt spesiell betydning for meg. Vi har to ganger tidligere prøvd å få valper på Samakah uten å lykkes.Samakah var nå snart fem år, så vi begynte å tvile på om hun kunne få valper.
Vi hadde planlagt at "Mini" skulle bli far til kullet og på den måten ville vi få et kull som inneholdt alle de hundene som har hatt stor betydning  for oss i vårt oppdrett siden vi hadde vårt første kull i 2001. Sagaland's Pe-Tri-Ne og Bio-Bios Baron von Sagaland var foreldrene til vårt første kull i kennelen. Disse to ligger bak både Samakah og Mini. I stamtavla til I- kullet fikk vi også inn Hillvaagen's Henrik-Emanuel, Rosanley Its Anuther Thyme og Sagaland's Mescal.
Denne gangen fikk Samakah løpetid noen dager etter at moren min var kommet på Lindrende avdeling i Larvik, med en dødelig kreftsvulst på hjernen.
Siden moren min har drevet oppdrett av hunder, var hun svært opptatt av det som skulle skje og hadde et stort ønske om at det skulle bli valper denne gangen. Hun delte min entusiasme for hunder og gledet seg derfor stort sammen med meg da det viste seg at Samakah var drektig.En av de siste samtalene vi hadde, før hun mistet evnen til å prate, var om dette valpekullet. Hun syntes det var så flott at også oldebarna, Odin og Embla, skulle få oppleve å følge et valpekull.  
Dessverre fikk hun selv ikke oppleve at de ble født.


Vi hadde bestemt oss for å beholde en tispe fra dette kullet, og da det ble kun en tispe , ble ikke valget så vanskelig.


Valpene var jevne i farge og størrelsen. De veide 187-179-172-179 gram, og etter en uke hadde alle doblet vekten.
De utviklet seg jevnt og fint, og ble virkelig vakre.
Dette var I-kull, og vi begynte å lete etter navn på I som hadde noe med stjerner eller himmel-legemer å gjøre.Dette er temaet som vi bruker på hundene fra kennelen vår,Great Stardust.Det finnes utrolig mange navn på stjerner, planeter og asteroider, og vi fant fram  følgende navn: Iris, Izsak, Izar og Ikaros.
Aller helst ville vi ha beholdt alle valpene selv, men til slutt bestemte vi oss for å selge Izsak og Izar, og få en fôrvert til Ikaros.


I hele perioden har vi hatt ofte besøk av barnebarna våre, Odin og Embla, som bor i nabolaget. Det er veldig flott både for barn og valper å omgås.
Vi hadde også med valpene på biltur til Mora i Dalarne i Sverige. Det gikk veldig fint å ha dem med i bilen. De lå rolig i buret og sov mens vi kjørte. Vi hadde selvfølgelig mange stopp underveis slik at de fikk komme ut for å lufte seg.
   
Det er alltid spennende når man skal finne nye eiere til valpene, men jeg synes vi har vært usedvanlig heldige. Alle har et stort hjerte for både hunder og mennesker, så det var trygt å levere valpene fra seg.Vi har fått flotte valpekjøpere til både Izar og Izsak, og en super fôrvert til Ikaros.
Great Stardust's Izsak- Tassen har flyttet til Bente og Henriette ikke langt fra oss her på Nanset i Larvik.
Great Stardust's Izar-Bobben har flyttet til familien Knutsen på Nesøya.
Great Stardust's Ikaros har flyttet til Grethe i Tønsberg.
Great Stardust's Iris blir boende her sammen med mor, far, farmor og oldemor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar