tirsdag 23. februar 2010

Hundeutstilling i Bø i Telemark




Søndag 21.februar var vi på årets første hundeutstilling. Hadde meldt på alle hundene, men siden Engelsk Springer Spaniel og Tibetansk Spaniel kolliderte i møtetid, valgte vi å la Toby og Elaine være hjemme.
Det var påmeldt 61 Tibber så vi visste at sjansen for å gå til topps ikke var så veldig stor.
Det er alltid morsomt på hundeutstilling. Man håper selvsagt på at egne hunder gjør det bra, men det er viktig å kunne klare å glede seg sammen med de som vinner.
Mini mangler NKK-sert for å bli champion, og det var mange flotte hannhunder som konkurrerte om det.
Han fikk en fin kritikk av den svenske dommer Cindy Petterson som gav ham en 1.premie (rød sløyfe), men mer ble det ikke på Mini denne gangen.

Diva, vår irske import fra Avigdor kennel, har hatt en lang pause fra utstillingsringen.Siden hun bor hos sin andre eier, Kari på kennel Icikarma, var jeg spent på hvordan hun ville oppføre seg i ringen sammen med meg. Hun stilte nå i unghundklassen, oppførte seg bra i ringen og fikk en super kritikk av dommeren.
Hun fikk 1.premie, plasserte seg som 4.beste i unghundklassen og fikk Hederspremie.

Monica, som nå har valper hjemme etter sin tispe Amanda og vår hannhund Tchico (Great Stardust's Draco), var også på utstillingen, og hjalp oss med å presentere Samakah  i ringen. Dessverre er Samakah litt for glad i mat, så hun var for tjukk etter dommerens mening, men fikk ellers en meget god kritikk.
Samakah mangler også dette etterlengtede NKK-sertet for å bli champion.


Adhara som er nordisk champion og har cacib både fra Sverige og Danmark, fikk også en fin kritikk og ble 3.beste champion med CK.
Lurer på om hun noen gang klarer å få cacib i Norge slik at hun kan bli internasjonal champion.




Vår eldste tibbe, Petrine, som nå nærmer seg 12 år, stilte i Veteranklassen, der hun ble BIR-veteran med CK.Hun fikk en strålende kritikk av dommeren som til slutt plasserte henne som 4.beste tispe!
Ikke verst av "gamlemor" som slo både datteren, Adhara, og oldebarnet Samakah.


Neste hundeutstilling vi skal på nå, blir i Kristiansand i begynnelsen av mai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar